niedziela, 16 czerwca 2013

Kanapki z pastą z tuńczyka na ostro

Kolacja lub wieczorna przekąska nie muszą być bardzo skomplikowane lub składać się wyłącznie z chipsów i słodyczy. Moja propozycja to kanapki z pastą tuńczykową na ostro. Idealne do podjadania podczas wieczornego seansu filmowego :)

4 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami lub kilka słonych krakersów
1 puszka tuńczyka w oleju
pół papryczki chilli
2,5 łyżki domowego majonezu
1,5 łyżki słodkiego sosu chilli
3 jajka ugotowane na twardo
masło

Z tuńczyka odcisnąć na sicie olej. Przełożyć do miski. Papryczkę drobno pokroić razem z pestkami. Ugotować jajka, wystudzić i obrać ze skorupek, pokroić w grubą kostkę. Tuńczyka wymieszać z jajkiem, papryczką chilli i majonezem. Przyprawić odrobiną soli i sosem chilli. Pieczywo lub krakersy posmarować delikatnie masłem i ułożyć na nich solidną porcję pasty. Można dodać również siekaną natkę pietruszki lub koperek. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz